Tunus eski Cumhurbaşkanı El-Merzuki: Özgürlük Filosu bir medeniyet hareketidir

  • 24 Haziran 2015
  • 876 kez görüntülendi.
Tunus eski Cumhurbaşkanı El-Merzuki: Özgürlük Filosu bir medeniyet hareketidir

Tunus eski Cumhurbaşkanı Munsif El-Merzuki, Gazze kuşatmasını kırmak için yola çıkacak üçüncü Özgürlük Filosunun Gazze halkına yapılan zulme ortak olmayanların oluşturduğu bir bilinç, bir medeniyet hareketi olduğunu söyledi.

El-Merzuki, Gazze kuşatmasını kırmak için oluşturulan Özgürlük Filosuna katılan farklı dinlere mensup onlarca insanın yanında kendisinin de iştirak etmesinin Tunus’ta hiçbir siyasi çevreye sıkıntı vereceğini düşünmediğini belirterek, böyle bir koalisyona iştirak etmesinin tamamen hukuki olduğunu ifade etti.

El-Merzuki filoya iştirakiyle ilgili yaptığı açıklamada ayrıca şunları söyledi: “Benim Gazze kuşatmasını kırmak için oluşturulan Özgürlük Filosuna başka dayanışmacılarla birlikte katılmam, yıkılan evlerinin enkazı arasında yaşayan; seyahat, çalışma, sağlık gibi temel hakları çiğnenen bir halkla dayanışmak içindir. Bir hukukçu olarak benim gibi bir insanın böyle bir eyleme iştirak etmesi ve bu insanlarla dayanışması gayet doğaldır. Ben şu anda resmi bir kimliğe sahip değilim ve kimseyi de sıkıntıya sokmam. Ben insan hakları konusunda özgürlükçü düşünen ve bunun için mücadele eden bir insanım.”

El-Merzuki, Özgürlük Filosuna katılması nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere ise şöyle cevap verdi: “Benim Özgürlük Filosuna katılarak Tunus’ta bazı siyasi çevreleri sıkıntıya soktuğumu söyleyenlere şaşıyorum. Ben sadece kendimi temsil ediyorum. Ben hukuki sıfatımla bu filoya katılıyorum. Benim bu iştirakimin, Tunus’ta siyasi bir bağlantısı ve arka planı bulunmamaktadır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.