Tunus Heyeti: “Suriye Ordusunun Zaferleriyle Gurur Duyuyoruz”

  • 01 Şubat 2017
  • 939 kez görüntülendi.
Tunus Heyeti: “Suriye Ordusunun Zaferleriyle Gurur Duyuyoruz”

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat,dün öğleden sonra Tunus’ta Direnişe Destek, Siyonizm ve İsrail ile İlişkileri Normalleştirme ile Mücadele Komite Heyetini kabul etti.

Görüşmede Faysal Mikdat, Suriye ve Tunus’ta kardeş halklar arasındaki tarihi ilişkiler ve bağların derinliğini ifade etti. Mikdat Tunus halkına Suriye’nin  altı yıldır  devam eden terörle mücadele sürecine verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Suriye ve Tunus arasındaki ilişkilerin olması gerektiği düzeyin altında kalmasının hiçbir geçerli nedeni olmadığına vurgu yapan Mikdat; bunun aynı zamanda iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin normale dönmesi ve muhtelif alanlarda gelişmesini isteyen Tunus halkının iradesiyle de çeliştiğini kaydetti.

Tunuslu konuk heyet başkanı Adil Bin Sumayda; Tunus halkının kardeş olarak nitelendirdiği Suriye’yi desteklediğini, Suriye ordusunun son olarak Halep’i kurtarmasının yanı sıra radikal teröre karşı başarı ve zaferleriyle de büyük bir gurur duyduğunu vurguladı.

Bin Sumayda, olayların başladığı ilk günden beri, direniş ekseninin önemli bir halkası olması sebebiyle Suriye’nin hedef alındığını belirtti.

Bin Sumayda Suriye’ye gerçekleştirdikleri ziyaretin amacının Suriye ile dayanışma sağlamak olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.