Tunus’taki saldırıda ölü sayısı yükseldi: 21 ölü

  • 18 Mart 2015
  • 764 kez görüntülendi.
Tunus’taki saldırıda ölü sayısı yükseldi: 21 ölü

Tunus’ta bugün silahlı iki kiÅŸi meclis yanındaki bir müzeye silahlı saldırıda bulundu ve müzedeki kiÅŸileri rehin aldı. Bu sırada müzede bulunan 17’si yabancı turist 21 kiÅŸi hayatını kaybetti.

Tunus polisinin saldırının gerçekleştiği müzeye operasyon başlatmasının ardından çıkan çatışmada bir Tunus polisi hayatını kaybederken, iki saldırgan da öldürüldü. Tunus polisi operasyon sırasında Tunus meclisini tamamen tahliye etmişti.

Operasyonun ardından tüm rehinelerin de kurtarıldığı bildirildi. Saldırı ve ardından gerçekleştirilen operasyonda, sekizi sivil, biri polis, ikisi de saldırgan olmak üzere toplam 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Ancak Tunus Başbakanı Hasib Esib, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırıda 21 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Turistler haricinde hayatını kaybedenlerin, saldırganlar, Tunus polisi ve bölgedeki Tunuslu siviller olduğu belirtiliyor.

Saldırıda hayatını kaybeden yabancı turistler arasında, Almanya, İtalya, İspanya ve Polonya vatandaşlarının olduğu bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.