Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Barzani ile görüştü!

  • 24 Ağustos 2017
  • 1.081 kez görüntülendi.
Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Barzani ile görüştü!

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.

Türkiye Dışişleri bakanı Çavuşoğlu daha önce Bağdat’ta Irak yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirmiş ve bu görüşmelerin ardından Erbil’e geçmişti.

IKBY’nin Erbil kentine gelen Çavuşoğlu, Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda Mesut Barzani ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye, IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, İçişleri Bakanı Kerim Sincari ve Dışilişkiler Dairesi Sorumlusu Felah Mustafa katıldı.

Çavuşoğlu bu görüşmede Kerkük’te Kürt bayrağının açılmasının büyük bir hata olduğunu bildirdi

Çavuşoğlu’nun, Barzani ile toplantısından sonra İslami Toplum Partisi (Komel) lideri Ali Bapir ile de bir araya geleceği belirtildi.

Irak ziyareti çerçevesinde  başkent Bağdat’ta Çavuşoğlu, önce mevkidaşı İbrahim Caferi ile ortak basın toplantısı düzenlemiş daha sonra da Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Başbakan Haydar el İbadi, Meclis Başkanı Selim Cuburi ve Türkmen yetkililerle bir araya gelmişti.

Çavuşoğlu basın toplantısında Türkiye devleti olarak Kuzey Irak’ta Kürt bölgesinde referandum düzenlenmesine sözde karşı olduğunu ve bunun yanlış bir tutum olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.