Türkiye Gazze’ye yardım sözünü tutmadı

  • 26 Mayıs 2015
  • 849 kez görüntülendi.
Türkiye Gazze’ye yardım sözünü tutmadı

Filistin ve Gazze meselelerini iç siyaset malzemesi yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmayan Türkiye yönetimi, Gazze için verdiği yardım sözünü 7 ay geçmesine rağmen yerine getirmedi.

İsrail saldırılarının ardından Kahire’de 200 milyon dolar yardım sözü veren Ankara, şimdiye kadar bu yardımın yüzde 1’ini bile gerçekleştirmedi.

Söz verilen 3,5 milyar dolarlık yardımın yalnızca yüzde 27,5’inin bölgeye ulaştığını kayda geçiren Dünya Bankası, Türkiye’nin de Gazze’ye verdiği sözü yerine getirmeyen ülkelerin başında geldiğini ortaya koydu.

Banka’nın Gazze ekonomisini mercek altına aldığı 40 sayfalık detaylı raporu, Filistin ve Gazze meselelerini iç siyaset malzemesi yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmayan Türkiye yönetiminin, Kahire’de söz verdiği 200 milyon dolarlık yardımın yüzde 1’ini bile bölgeye göndermediğini gözler önüne serdi. Rapora göre Ankara, Kahire konferansının üzerinden 7 ay geçmesine rağmen şimdiye kadar yalnızca söz verdiği yardımın yalnızca 520 bin dolarlık kısmını muhtaç Filistin halkına teslim etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.