Türkiye Genelkurmay Başkanı’nın Tahran’daki temasları

  • 03 Ekim 2017
  • 1.842 kez görüntülendi.
Türkiye Genelkurmay Başkanı’nın Tahran’daki temasları

Pazar günü akşam saatlerinde Tahran’a gelen Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akara; dün İran Cumhurbaşkanı, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri ve İranlı mevkidaşı Tümgeneral Muhammed Bakıri ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar dün İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Bakıri tarafından Tahran’da resmi törenle karşılandı.

Akara dün İran İslam Cumhuriyeti üst düzey yetkilileriyle ikili askeri işbirliği, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörizmle mücadele ve Irak’ın kuzeyindeki ayrılık referandumunu masaya yatırdılar.

İran Genelkurmay Başkanı’nın yaptığ açıklamaya göre; İran ile Türkiye genelkurmay başkanlarının katılımıyla dün Tahran’da düzenlenen oturumda ikili askeri işbirliği ve terörizmle mücadele konularında önemli kararlar alındı.

Görüşmede iki taraf, siyasi ve ekonomik münasebetlere paralel Ankara ve Tahran’ın askeri işbirliğinin geliştirilmesi zaruretine vurgu yaptılar.

Tahran ile Ankara’nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin düzenlediği gayri meşru referandumuna karşı tutumlarının aynı olduğu da bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.