Türkiye, İran ve Rusya cumhurbaşkanları İstanbul’da buluşuyor

  • 09 Şubat 2018
  • 1.111 kez görüntülendi.
Türkiye, İran ve Rusya cumhurbaşkanları İstanbul’da buluşuyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştüğü açıklandı. Erdoğan ile Putin görüşmede İran İslam Cumhuriyeti, Rusya ve Türkiye liderlerinin katılımıyla ikinci Suriye zirvesinin İstanbul’da düzenlenmesi üzerinde mutabık kaldılar.

Sputnik’in haberine göre ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Afrin’e yönelik düzenlenen harekatı 19. gününe girerken Putin, Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye’deki son gelişmeler ele alındı.
Erdoğan’ın Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, Türkiye, Rusya ve İran’ın ilkini Soçi’de gerçekleştirdikleri liderler zirvesinin ikincisinin İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı.
Önceki Suriye Barış Zirvesi 22 Kasım’da İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla Soçi’de düzenlenmişti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.