Türkiye, İranın kuzey batı illeriyle ilişkilerini geliştirilecek

  • 04 Mart 2016
  • 1.001 kez görüntülendi.
Türkiye, İranın kuzey batı illeriyle ilişkilerini geliştirilecek
Dışişleri bakanlığının İranın kuzey batısındaki temsilcisi İranın kuzey batısındaki illeriyle Türkiye arasındaki münasebetlerin gelişeceğini bildirdi.

Dışişleri bakanlığının İranın kuzey batısındaki temsilcisi İsmail Babai Perşembe günü Türkiyenin Van ilinden ticari sosyal ve kültürel heyet ile Tebriz ticaret odası yönetim kurulu başkanı ile düzenlenen ortak oturumda yaptığı konuşmada, İranın dış diplomasisinin son zamanlarda elde ettiği zaferler ve Bercamın yürütülmesi üzerine Türkiye ile her alanda özellikle ticari ve siyasi alanlardaki münasebetlerin gelişeceğini söyledi.

Babai İranın kuzey batısındaki 4 il özellikle doğu Azerbaycanın Türkiye ile stratejik ilişkilerin oluşmasını öncelikleri arasında yer aldığını ve İran dışişleri bakanlığının Türkiyedeki Van, Trabzon ve Erzurum arasındaki ilişkilerin gelişmesi zemininin hazırlandığını dile getirdi.

Tebriz ticaret odası başkanı Samed Hasanzade Türkiyenin İranla iktisadi yaptırımların İrana uygulandığı dönemlerde bile olumlu ilişkileri olduğunu belirtti.

Türkiyenin Tebrizdeki başkonsolosu Çağlar Fahri Çakır Alp İranla Türkiye arasında derin tarihi, dini ve kültürel bağların var olduğunu belirterek, bunun iki ülke arasındaki ticari ve iktisadi münasebetlerin gelişmesine neden olacağını dile getirdi.

Türkiyenin Van ili ticari kültürel ve turizm heyeti sorumlusu bu oturumda yaptığı konuşmada Türkiyenin doğu illerinin yaptırımların kaldırılmasından sonra doğu Azerbaycan illeriyle olan münasebet düzeyini yükseltmeye karar verildiğini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.