Türkiye, İran’ın yardımıyla krizden kurtulmak istiyor

  • 09 Mart 2016
  • 899 kez görüntülendi.
Türkiye, İran’ın yardımıyla krizden kurtulmak istiyor
Türkiye yönetiminin siyaseti, İran yardımı sayesinde kendini bölgesel ve iç krizlerden kurtarmak yönünde hazırlanmıştır.

Tahran’da çıkan İran gazetesinde bugün yer alan bir yazıda şöyle deniliyor: Türkiye başbakanı Ahmed Davutoğlu’nun Tahran ziyareti şunu göstermektedir ki bölgesel ve uluslararası mevcut konum ve şartlarda Türkiye İran ile ilişkilerini düzeltme ve onarma yolunu seçmiştir. KOEP sonrası İran uluslararası büyük güçler tarafından önemli ve etkili bir oyuncu ve aktör olarak resmiyete tanınmış ve bu ise İran’ın kudretli bir şekilde bölgesel rekabet alanlarına geri döndüğünü göstermektedir.

Yazının bir başka bölümünde ise şu ifadeler dikkati çekiyor: Türkiye piyasası da İran iç üretimi ve ihracatının daha da canlanması yönünde güzel bir fırsattır. Özellikle bu ülke batı sermayesinin İran’a kaydırılması ve İran enerjisinin batıya aktarılması konusunda da önemli bir bağlantı yoludur da.

İran gazetesi ayrıca, İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin önümüzdeki aylarda Türkiye’ye ziyaretin de bölgede krizin düşürülmesi yönünde İran diplomasisinin bir parçası olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.