Türkiye, Suriyeli muhalifleri eğitiyor

  • 20 Aralık 2014
  • 950 kez görüntülendi.
Türkiye, Suriyeli muhalifleri eğitiyor

Türkiye dışişleri bakanlığı, Suriyeli muhaliflerin eğitimiyle ilgili tarih verdi.

Türkiye dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sözde Özgür Suriye Ordusu’na ait muhaliflerin Türkiye’deki eğitimi için tarih verdi. Çavuşoğlu 2015’in mart ayından önce eğitim sürecinin başlayacağını ifade etti. Ekim ayında ABD ile yapılan görüşmelerde Türkiye’nin IŞİD ile mücadelede yer alacağı açıklanmış fakat nasıl bir rol üstleneceği ifade edilmemişti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’da 3 Türk’ün casusluk iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin, “bu kişilerin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ya da Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile bir bağı olmadığını” söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin Türkiye ziyaretine ilişkin soruları da cevaplayan Çavuşoğlu, “Barzani’nin gelişinin özel bir nedeni yok, kendisi zaten sık sık ülkemize geliyor.” ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi Suriye’de buhranın başladığı 2011’den bu yana Türkiye, başta Amerika olmak üzere batılı ülkeler, Katar ve Arabistan gibi bölge ülkeleriyle Suriye yönetimi aleyhinde teröristlere yönelik  mali ve lojistik desteğini sürdürmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.