Türkiye ve siyonist İsrail arasında Suriye aleyhinde işbirliği ifşa edildi

  • 12 Ocak 2015
  • 901 kez görüntülendi.
Türkiye ve siyonist İsrail arasında Suriye aleyhinde işbirliği ifşa edildi

Siyonist İsrail rejimi savaş bakanı Moşe Yalon, Türkiye ve  siyonist rejimi arasında Suriye aleyhinde işbirliğini ifşa etti.

El’Vakt haber sitesine göre, Yalon, Suriye aleyhinde, İncirlik’te Türkiye, Amerika, İsrail, Ürdün ve Arabistan’dan oluşan ortak komuta adasının  oluşturulduğunu belirterek, Suriye yönetimi aleyhinde  müdahaleci siyasetler ile  bütün silahlı grupları  her açıdan desteklemenin  Tel Aviv’in programı olduğunu bildirdi.

Yalon, siyonist basından Yediot Aharonat gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sözkonusu ortak komuta odasında işbirliğinde bulunmak için buradaki işbirliğinin gizli kalması şartını koştuğunu bildirdi.

Siyonist İsrail savaş bakanının  Türkiye’nin Suriye aleyhindeki tutumunun Moşe Yalon tarafından ifşa edilmesi  İsrail rejimi dışişleri bakanı Liberman tarafından sert dille eleştirerek bu durumun Türkiye’nin  Suriye konusunda  İsrail ile işbirliğini içeren siyasetlerinin değişmesine vesile olacağı ihtimalinden kaygı duyduğunu bildirdi.

Bilindiği gibi Türkiye, 2011’de Suriye buhranının başlamasından bu yana Suriye yönetimi aleyhindeki terör örgütlerine her türlü  askeri ve lojistik destek veriyor

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.