Türkiye’de İlkokul Çocuklarına Skandal Kitap

  • 16 Mart 2015
  • 814 kez görüntülendi.
Türkiye’de İlkokul Çocuklarına Skandal Kitap

Türkiye’de ilkokul 4’üncü sınıf öğrencilerine dağıtılan “Çiçek Bahçesi” adlı kitaptaki güya hayvanlar konuşturularak “Dişi olanların güzellerini seçin. Bunları ‘sanatçı’ adıyla meşhur edip, paraya boğacağız. Bir çoğunu içki ve uyuşturucuya alıştıracağız” şeklinde kitap metnine yerleştirilen ifadeler “Türkiye’de Milli Eğitim kimlerin elinde? Türkiye hangi projelerle yönetiliyor?” sorularını gündeme getirdi.

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile AKP’li Esenler Belediyesi’nce ortaklaşa gerçekleştirilen “Bir Kitap Bir Dünya” projesi kapsamında ilkokul 4’üncü sınıf öğrencilerine dağıtılan “Çiçek Bahçesi” adlı kitapta kadınlara ve sanatçılara yönelik ifadeler tepki çekti.

Çocuklara dağıtılan kitapta, çalışan kadınlara yönelik tepki çeken ifadeler şöyle:

SIK SIK EŞ DEĞİŞTİRSİNLER: Dişi olanların güzellerini seçin. Bunları ‘sanatçı’ adıyla meşhur edip, paraya boğacağız. Bir çoğunu içki ve uyuşturucuya alıştıracak, bu durumu da normal bir şey gibi göstereceğiz. Sık sık eş değiştirmelerini alkışlayacağız. Onlara benzemeye çalışan gençleri de ‘boş kafalar’ haline sokacağız”

‘’EŞİTSİNİZ” DEYİP YOLDAN ÇIKARALIM: Dişi olanlardan daha çok korkuyoruz. Verdiğimiz özgürlükle, zaten bizim esirimiz olacaklar. Yani istediğimiz herşeyi yapacaklar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.