Türkiye’den Suriyelilere Bir Kıyak daha! Bedava Ev sözü verildi!

  • 09 Eylül 2018
  • 1.665 kez görüntülendi.
Türkiye’den Suriyelilere Bir Kıyak daha! Bedava Ev sözü verildi!

Reuters haber ajansı, Suriye’deki muhaliflere dayandırdığı haberde, Ankara’nın desteklediÄŸi isimlerle konuÅŸtu. Haberde, Türkiye’nin Suriye’de hayatını kaybeden muhaliflerin yakınlarına Türkiye’de ev ve vatandaÅŸlık sözü verdiÄŸi iddia edildi.

Reuters haber ajansında görevli Khalil Ashawi imzalı haberde, Suriyeli yetkililer ve isimlerle konuÅŸuldu. Haberde Türkiye’nin desteklediÄŸi muhaliflere Ankara’nın bazı sözler verdiÄŸi iddia edildi. Haberde Türkiye’nin desteklediÄŸi Sözde Özgür Suriye Ordusu’nun bünyesinde görevli TeÄŸmen Abdullah Halawa saldırılarda hayatını kaybeden Suriyelilere, 9.142 dolar (Yaklaşık 60.000) dolar verildiÄŸini iddia etti.

Halawa’nın ardından Reuters’a konuÅŸan Suriyeli bir muhalifin babası yaÅŸadıklarını anlattı. 19 yaşındaki oÄŸlu ölen Maamoun Åžaban, “Türk kardeÅŸlerimiz bize çok yardım ediyor. Bize vatandaÅŸlık ve Türk topraklarında ev sözü verdiler” dedi. Haberde, Afrin’de hayatını kaybeden üç kiÅŸinin akrabalarına 60.000 TL verildiÄŸi aktarıldı. Sınıra yakın bir kasabada parmak izi ve belgelerle para verildiÄŸi ifade edildi.

Reuters’a konuÅŸan Malak al-Sweid isimli 30 yaşındaki kadın da vatandaÅŸ olur olmaz Türkiye’ye taşınacağını söyledi. Kocasının Afrin’de bir mayıan basarak öldüğünü söyleyen kadın, eÅŸinin maaşı olan 500 TL’yi almaya devam ettiÄŸini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.