Türkiye’nin IŞİD’e yardımı inkar edilmeyecek boyutta

  • 30 Aralık 2015
  • 1.211 kez görüntülendi.
Türkiye’nin IŞİD’e yardımı inkar edilmeyecek boyutta
Amerikanın dışişleri bakanlığı üst düzey eski danışmanı, Türkiye’nin alenen IŞİD terör örgütüne destek verdiğini bildirdi.

Kaynakların  dün geçtiği habere göre Amerikanın dışişleri bakanlığı üst düzey eski danışmanlarından David Philips, terör örgütü komutanlarının birinin telefonun’dan elde edilen yeni istihbarat doğrultusunda bu terör örgütü ile Türkiye arasındaki ilişkilerden yeni boyutların ortaya çıktığını ve Türkiye’nin bu terör örgütüne çok yönlü lojistik, mali, silah, iletişim ve tıbbi yardımlarda bulunduğunu bildirdi.

Türkiye ve IŞİD’in, Beşar Esad adında ortak düşmanlarının bulunduğunu ve bu ortak düşmanların iki tarafı birbirine organik olarak bağladığını belirten Amerikanın dışişleri bakanlığı üst düzey eski danışmanı, Türkiye’nin IŞİD terör örgütüne olan desteğinin inkar edilemeyecek boyutta olduğunu bildirdi.

Irak halk güçleri bundan bir süre önce IŞİD terör örgütü ele başlarından birini kuzey Salahattin eyaletinde etkisiz hale getirmiş ve üzerinde çok önemli bilgiler elde edilmişti. Bu terör örgütü ele başının telefonunda Türkiye MİT kurumundan önemli bilgilerin geldiği ve onlara izleyecekleri taktikler hakkında gerekli talimatların verildiği bilgisi elde edilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.