Türkmenlerden, Iraklı Kürtlere Referandum Uyarısı

  • 12 Ağustos 2017
  • 1.029 kez görüntülendi.
Türkmenlerden, Iraklı Kürtlere Referandum Uyarısı

Irak’ın Kürdistan bölgesinde referandum düzenlenmesine şiddetle karşı olan Kerküklü Türkmenler, Kürtlerin referandum konusundaki tutum ve kararını kınadılar.

El-Arabil Cedid gazetesinin bildirdiğine göre Iraklı Türkmen aktivist, Kerkük Türkmen halkının bu bölgede Kürtlerce düzenlenmek istenen referanduma karşı olduklarını bildirerek, Kerkük şehrinin nüfusunun muhtelif, Türkmen, Arap ve Kürt gibi etnik gruplardan oluştuğunu bildirdi.

Öte yandan Irak Türkmen cephesi başkanı, Irak kürt bölgesel yönetiminin “kürdistan referandumu” nun tehlikeli sonuçları hakkında uyarıda bulundu.

Erşed Salihi dün verdiği mülakatta Bağdat ve Erbil arasında sağlanan hiç bir anlaşmanın Türkmen cephesinden habersiz gerçekleşmemesi gerektiğini belirtti.

Irak Türkmen cephesi liderinin Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin tek taraflı kararı hakkında Bağdat yetkilileri ile son görüşmesine işaretle, Erbil yetkililerinin tek başlarına bölgenin geleceği hakkında karar alma yetkisine sahip olmadığını belirtti.

Bölge hakkında tek taraflı kararın alınması halinde, medeni hakların kendilerinin en doğal hakları olduğunu belirten Salihi, bazı grupların ateşle oynamama tavsiyesinde bulundu.

Irak Türkmen cephesi başkanı ayrıca Irak’ın kuzeyinde referandumun gerçekleşmesi halinde ülkenin parçalanacağını, bunun sadece Irak değil, tüm bölge ülkelerinin zararına olacağını da belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.