Turmp nükleer anlaşma KOEP çok kötü bir anlaşmadır

  • 19 Aralık 2017
  • 1.017 kez görüntülendi.
Turmp nükleer anlaşma KOEP çok kötü bir anlaşmadır

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin ulusal güvenlik stratejisini açıklarken İran ve 5+1 grubu arasında varılan nükleer anlaşmayı, ‘çok kötü anlaşma’ olarak niteledi.

ABD’nin ulusal güvenlik stratejisinin dört temel unsura dayandığını söyleyen Trump, Pakistan’daki teröre ve Kuzey Kore’nin nükleer füze silah programına karşı koyulması gerektiğini söyledi.

Trump, konuşmasında bu ilkeleri açıklamadan önce geçmiş ABD yönetimlerini Amerikan halkının çıkarlarını tam olarak korumamakla suçladı. Trans Pasifik Anlaşması ve Paris İklim Anlaşması gibi Amerika’nın çıkarına olmayan anlaşmalardan bu nedenle yönetiminin çekilme kararı aldığını söyledi.

İran’la varılan nükleer anlaşmayı bir kez daha eleştiren Trump,  İran’ın nükleer anlaşmanın özünü çiğnediğini iddia etti.  Trump ayrıca İran’ın nükleer programı ile mücadele ve İran’ın atom bombasına ulaşmasının engellenmesine işaret ederken İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığına ise temas etmedi.

Amerikan başkanı ayrıca İran Devrim Muhafızları ordusunu da, terörizme destek vermekle suçlarken devrim muhafızlarına yaptırımı  savundu.

Trump 13 ekim tarihinde, uluslararası  atom enerjisi kurumunun İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını 8 raporla bildiren  onayını kabul etmeyeceğini bildirmişti.

Amerika’nın İran’a ve özellikle devrim muhafızlarına yönelik düşmanlığının temelinde özellikle de,  son zamanlarda Suriye ve Irak’ta, Amerika’nın desteğindeki terör örgütlerine  ağır darbe indirmesi bulunuyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.