Tuzhurmato çatışmalarına son verilmesi anlaşması imzalandı

  • 28 Nisan 2016
  • 808 kez görüntülendi.
Tuzhurmato çatışmalarına son verilmesi anlaşması imzalandı

Irak halk milis güçleri heyeti başkan yardımcısı, Tuzhurmato çatışmalarının sonlandırılması anlaşmasının imzalandığını bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre Irak halk milis güçleri heyeti başkan yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, Irak’ın Selahaddin Eyaleti’ne bağlı Tuzhurmatu’da, halk direniş güçleri ile Kürt pişmergeler arasında çıkan çatışmalar ardından bu çatışmaların sonlandırılması yönünde bir anlaşma imzalandı.

Bu anlaşma uyarınca kürt pişmerge güçleri Tuzhurmato’dan çıkacak ve bölgenin güvenlik dosyası yerel polise devredilecektir.

Anlaşmada ayrıca tüm silahlı güçlerin şehrin dışına çıkarılması ve şehirdeki silahlı kişilerin de kendi silahlarını ilgili makamlara teslim etmeleri öngörülmüştür.

Tuzhurmato çatışmaları Cumartesi günü başlamış, en az 12 kişi yaşamını yitirmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Reuters haber ajansının aktardığını göre polis, Peşmerge tanklarının Türkmen mahallerini hedef aldığını, Türkmen milislerinse Kürt mahallelerine top atışı yaptığını ve ateş açtığını söyledi.

Ajansa konuşan bir Peşmerge, güçlerinin ateşkese uyduğunu ancak ilçenin silahlı Kürt sakinlerinin Türkmen mevzilerine saldırdığını söyledi.

İlçenin Erbil ve Bağdat yönetimleri arasındaki tartışmalı bölgelerden olmasının gerilimde etkili olduğu iddia ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.