UAEK: İran bütün taahhütlerini yerine getirdi

  • 17 Ocak 2016
  • 879 kez görüntülendi.
UAEK: İran bütün taahhütlerini yerine getirdi

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu genel müdürü Yukio Amano, Ä°ran’la ilgili yayınladığı raporda, Ä°ran’ın dünyanın güçlü ülkeleriyle imzaladığı anlaÅŸma çerçevesinde bütün kısıtlamalara ve taahhütlere baÄŸlı kaldığını onayladı.

Ä°RNA ajansına göre, Amano dün Viyana’da yaptığı açıklamada, Ä°ran’ın, 5+1 grubu ile yaptığı anlaÅŸma çerçevesinde bu anlaÅŸmanın yürürlüğe girmesi gerekli adımları attığını ve bu onayını BM Güvenlik Konseyi ve Yönetim Kurulu’na gönderdiÄŸini belirtirken, bu açıklama Ä°ran’ın nükleer tesislerinde bulunan denetçilerin Ä°ran’ın nükleer anlaÅŸma KOEP’i yürürlüğe geçirme konusunda bütün tedbirleri aldığını bildirmelerinin ardından geldi.

Bu onay, Yönetim Kurulu’nun isteÄŸi üzerine ve Güvenlik Konseyinin tasvip ettiÄŸi kararname uyarınca uluslararası atom enerjisi kurumunun Ä°ran’ın nükleer faaliyetlerini denetlemesi için ortamı hazırlamış olmaktadır.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu genel müdürü Amano, Ä°ran ve UAEK’nun yeni bir merhaleye girdiklerini ve bugün uluslararası toplum için tarihi ve önemli bir gün olduÄŸunu belirterek, Ä°ran ve UAEK Yönetim Kurulu ile bu süreçte yardımı olan ülkeleri tebrik etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.