Ukrayna, NATO Üyeliği İçin Referanduma Gidiyor.

  • 29 Aralık 2014
  • 733 kez görüntülendi.
Ukrayna, NATO Üyeliği İçin Referanduma Gidiyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ülkenin “tarafsız” statüsünün kaldırılmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Poroşenko, NATO üyeliği konusunda ise son kararı yapılacak referandum ile Ukrayna halkının vereceğini söyledi.

Petro Poroşenko yaptığı basın açıklamasında, “Ülkeyi Avrupa Birliği ve NATO standartlarına uyumlu olacak şekilde reforma götürmeyi planlıyorum. Bu standartların yüzde 99’unun birbiriyle aynı olduğunu söyleyebilirim” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ukrayna, büyük ihtimalle 2020 stratejisinin parçası olarak bu kriterlere uyum sağladığında, gelecek beş veya altı yılda Ukrayna halkı NATO üyeliği için kararını verecek.”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ayrıca, ülkenin doğusundaki krizle ilgili çözüm arayışlarının yeni safhasında 15 Ocak’ta Rusya, Almanya ve Fransa liderleriyle bir araya gelebileceğini söyledi.

Rusya’dan tepki

Ukrayna Parlamentosu geçen hafta sekize karşı 303 oyla ülkenin “tarafsız” statüsünün iptaline onay vermişti.

Bu karar sonrası bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, iki ülke arasında gerilimin artacağını söylemiş ve Kiev’in kendisine zarar veren bir adım attığını vurgulamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.