Ukrayna’da Çatışmalar Sürüyor: 13 Ölü

  • 04 Haziran 2015
  • 722 kez görüntülendi.
Ukrayna’da Çatışmalar Sürüyor: 13 Ölü

Ukrayna’nın doğusundaki Mariinka kasabasında dün çıkan çatışmalarda 3 asker ile 10 ayrılıkçının öldüğü bildirildi.

Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Danışmanı Markiyan Lubkivskiy, yaptığı açıklamada, ordu birliklerinin ayrılıkçıların Mariinka ve Krasnogorovka kasabalarına düzenlediği saldırıları püskürttüğünü kaydetti.

Lubkivskiy, taraflar arasında çıkan çatışmalarda 10 ayrılıkçının öldürüldüğünü, 80’inin ise yaralandığını vurgularken, Mariinka kasabası yakınlarında çıkan çatışmalarda öldürülenler arasında Rusya silahlı kuvvetleri mensubu 4 özel tim askerinin de bulunduğunu ifade etti.

Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun danışmanı Yuriy Biryukov da, yaptığı açıklamada, Mariinka kasabası yakınlarında çıkan çatışmalarda 3 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini belirtirken, 31 askerin ise yaralandığını kaydetti.

Biryukov, ayrılıkçıların Mariinka kasabasına düzenlediği saldırılarda 82, 120, 122 ve 155 milimetre kalibreli ağır silahları da kullandığını belirterek, ayrılıkçıların bu saldırılarda ayrıca çok namlulu roketatar sistemlerini de kullandığını ileri sürdü. Biryukov, ayrılıkçıların Ukrayna ordusunun konuşlandığı noktaralara 142 kez ateş açtığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.