Ukrayna’da Yeni Kabine Parlamentodan Onay Aldı…

  • 03 Aralık 2014
  • 646 kez görüntülendi.
Ukrayna’da Yeni Kabine Parlamentodan Onay Aldı…

Ukrayna’da 26 Ekim’de yapılan genel seçimlerin ardından parlamento, yeni kabineyi onayladı.

Ukrayna Parlamentosu, genel seçimleri kazanan Halk Cephesi lideri Arseniy Yatsenyuk’un baÅŸbakanlığındaki hükümette, Vyaçeslav Kirilenko, Kültür Bakanı ve insani konulardan sorumlu BaÅŸbakan Yardımcısı, Gennadiy Zubko, bölgesel politikadan sorumlu BaÅŸbakan Yardımcısı ve Valeriy VoÅŸevski de altyapıdan sorumlu BaÅŸbakan Yardımcısı oldu.
Kabinedeki diğer bakanlar şöyle belirlendi:

“Altyapı Bakanı Andrey Pivovarski, Devlet Bakanı Anna OniÅŸenko, Tarım Politikası Bakanı Aleksandr Pavlenko, Çevre Bakanı Ä°gor Åževçenko Çevre Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı Ä°gor Jdanov, EÄŸitim ve Bilim Bakanı Sergey Kvit, İçiÅŸleri Bakanı Arsen Avakov, Adalet Bakanı Pavel Pavlenko, Sosyal Politika Bakanı Pavel Rozenko, Enerji ve Kömür Bakanı Vladimir DemçiÅŸin, Enformasyon Politika Bakanı Yuriy Stets, Savunma Bakanı Stepan Poltorak, DışiÅŸleri Bakanı Pavel Klimkin.”

Yeni kurulan kabinede, ayrıca Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından imzalanan kararnameyle Ukrayna vatandaşlığı verilen Litvanya uyruklu Ayvaras Abramaviçus Ekonomi Bakanı, Gürcistan uyruklu Aleksandr Kvitaşvili Sağlık Bakanı, Ukrayna asıllı ABD vatandaşı Natalya Yaresko ise Maliye Bakanı olarak görev aldı.

PoroÅŸenko tarafından takdim edilmesi üzerine, Pavel Klimkin DışiÅŸleri Bakanı, Stepan Poltorak da Savunma Bakanı olarak Parlamento tarafından ayrı ayrı onaylandı. Kabinenin diÄŸer üyelerinin toplu onaylandığı oylamada, 288 milletvekili “evet” oyu kullandı.

Bu arada, eski kabinedeki bakanlardan Kvit, Avakov, Pavlenko, Poltorak ve Klimkin, yeni kabinede de yer aldı. Bakanlar Kurulu, Ukrayna Parlamentosu tarafından onaylanmasının ardından yemin ederek göreve başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.