Ukrayna’nın DoÄŸusunda Sular Durulmuyor…

  • 17 Ocak 2015
  • 813 kez görüntülendi.
Ukrayna’nın DoÄŸusunda Sular Durulmuyor…

Ukrayna’nın doÄŸusunda ordu birlikleri ile ayrılıkçılar arasında son 24 saatte çıkan çatışmalarda 3 Ukrayna askeri öldü.

DoÄŸudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiÄŸi Terörle Mücadele Merkezi’nin basın sözcüsü Andrey Lisenko, son dönemde doÄŸudaki ayrılıkçıların saldırılarının giderek arttığını belirterek, son 24 saatte çıkan çatışmalarda 3 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiÄŸini, 18 askerin ise yaralandığını ifade etti. Lisenko, son 24 saatte ayrılıkçıların 44 kez ateÅŸkes ihlali yaptığını dile getirdi.

Lisenko, Ukrayna askerlerinin kontrolünde bulunan ve stratejik önem arz eden Donetsk Havaalanına ayrılıkçıların dün geceden bu yana sürekli saldırı düzenlediğini ve havaalanındaki durumun çok ciddi olduğunu kaydederek, Ukrayna askerlerinin bu saldırılara rağmen, havaalanını kontrol etmeye devam ettiğini, hükümet güçlerinin bu saldırılara karşılık vermesi sonucunda ayrılıkçıların ciddi kayıplar verdiğini belirtti.

Andrey Lisenko, ayrılıkçıların ağır silahları da kullanarak düzenlediği saldırılarda havaalanı yakınındaki Peski ve Tonenkoe kasabalarının büyük ölçüde hasar gördüğünü dile getirerek, ayrılıkçıların ayrıca Popastnoe, Debaltsevo, Kamenka, Redkodub, Nijnoe-teploe, Krimsk ve Sçastye kasabalarına da saldırılarda bulunduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.