Uluslararası Af Örgütü Arabistana Silah Satan Batılı Ülkelerini Şiddetle Kınadı

  • 23 Mart 2018
  • 982 kez görüntülendi.
Uluslararası Af Örgütü Arabistana Silah Satan Batılı Ülkelerini Şiddetle Kınadı

Uluslararası Af Örgütü, Yemen’de sivilleri hedef alan Suudi Arabistan ve müttefiklerine Batılı ülkelerin silah satmasını kınadı.

Al Alam’da yer alan habere göre, Uluslararası Af Örgütü, Batılı ülkelerin Yemen savaşında Suudi Arabistan’ın başını çektiği ittifaka verdiği silahların büyük bir katliama yol açtığını belirtti.

ABD, İngiltere, Fransa, İspanya ve İtalya’nın Suudi Arabistan’a silah satışını sona erdirmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, ” Suudi Arabistan, 2015 yılından itibaren Yemen’e gerçekleştirdiği saldırılarla uluslararası anlaşmaları ihlal ediyor ve savaş suçu işlemektedir. Yemen’de sivilleri hedef alan Suudi Arabistan ve müttefiklerine Batılı ülkelerin silah satmasını kınıyoruz ” ifadelerine yer verildi.

Yaklaşık 3 yıldır Suudi Arabistan’ın başını çektiği ittifakın paralı askerlerle Yemen’e karşı başlattığı savaş devam ediyor. Suudilerin yanısıra BAE ve bazı Arap ülkelerin de desteklediği bu ittifak şu ana kadar 13 bin kişinin hayatını kaybetmesi ve 20 bin kişinin yaralanmasına neden olmuştur.

Hava saldırılarında altyapı tesisleri ve sağlık, su, gıda ile ilgili tesis ya da cami ve okulları hedef alan savaş uçakları Yemen halkını büyük sorunlarla karşı karşıya bırakmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.