Uluslararası af örgütü Filistinli esirin serbest bırakılmasını istedi

  • 18 Ağustos 2016
  • 841 kez görüntülendi.
Uluslararası af örgütü Filistinli esirin serbest bırakılmasını istedi

Uluslararası af örgütü işgalci siyonist İsrail rejiminden açlık grevindeki Filistinli esiri derhal serbest bırakmasını istedi.

Rusya el-Yevm televizyonunun bildirdiğine göre uluslararası af örgütü siyonist rejim yetkililerine çağrıda bulunarak, mahkumiyet süresinin dolmasına rağmen idari cezalandırmaya tabii tutulduğu için 3 aydır açlık grevinde bulunan Filistinli esir Bilal Kayed’in serbest bırakılmasını istedi.

Bu kurum ayrıca siyonist yetkililerden Filistinli esir Kayed’i derhal serbest bırakmasını veya en azından uluslararası hukukun kabul edebileceği adaletli bir mahkemeye çıkarmasını istedi.

Öte yandan Filistin esirler bakanlığı, Kayed’e destek amacıyla 80 Filistinli esirin daha açlık grevine gittiklerini açıkladı.

Kayed 2001 yılının sonlarına doğru tutuklandı. İsrail askeri mahkemesi Kayed’i 2002 yılında Filistin halk kurtuluş örgütü ile işbirliği yüzünden 14 yıl hapis cezasına çarptı. Kayed’in Haziran’ın ortalarında serbest bırakılması gerekiyordu, fakat siyonist rejim Kayed’i serbest bırakmamaya karar verdi. Korsan İsrail rejimi kendi çıkardığı yasalara göre Filistinli vatandaşları altı ay boyunca hiç bir haklı gerekçe olmaksızın hapiste tutabildiği gibi, bu süreyi sınırsız bir şekilde uzatabiliyor. Böylece Filistinli esirler hiç bir suçlama dahi söz konusu olmaksızın bu rejimin zindanlarında tutuluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.