Uluslararası Af Örgütü, İsrail’in savaş suçu işlediğine dair rapor hazırladı

  • 30 Temmuz 2015
  • 793 kez görüntülendi.
Uluslararası Af Örgütü, İsrail’in savaş suçu işlediğine dair rapor hazırladı

Uluslararası Af Örgütü, Siyonist rejim İsrail ordusunun geçen yaz Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda savaş suçu işlediğini belirtti.

Af Örgütü’nün Gazze savaşıyla ilgili hazırladığı raporda, İsrail ordusunun Refah’ta 1 Ağustos ile 4 Ağustos 2014 arasındaki saldırılarda savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlediğine dair güçlü deliller olduğu bildirildi.

İnsan hakları kuruluşunun Ortadoğu ve Kuzey Afrika sorumlusu Philip Luther, 2014 yılında 51 gün süren çatışmalar sırasında İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırıların en kanlısının Refah’ı hedef alanlar olduğunu söyledi. Luther, ağır bombardımanın Gazze savaşı sırasında en büyük sivil can kaybına yol açtığını ifade etti.

Bu soruşturmayı yürütmek için Uluslararası Af Örgütü, Londra merkezli bir araştırma grubu ile birlikte çalıştı.
Forensic Architecture adlı grup görgü tanıklarının ifadelerini, yüzlerce fotoğraf ve görüntüyü, uydu fotoğraflarını analiz ederek Refah’ın üç boyutlu maketini yaptı: “Biz mimari dedektifleri gibiyiz. Savaş bölgelerine, insan haklarının ihlal edildiği ya da savaş suçlarının işlendiği öne sürülen yerlere gidiyoruz. Şiddetin bu bölgelerdeki binalar üzerinde yol açtığı izleri inceliyoruz.”

Gazze’deki savaş geçen Temmuz ve Ağustos aylarında 51 gün sürmüş, saldırılarda 2250 Filistinli şehit olmuş, başta BM okulları ve hastaneleri olmak üzere binlerce yerleşim yeri vurularak yerle bir olmuştu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.