Uluslararası Af Örgütü, Katar emirliğini işçilerin haklarını ihlal etmesi nedeniyle kınadı

  • 02 Mayıs 2016
  • 843 kez görüntülendi.
Uluslararası Af Örgütü, Katar emirliğini işçilerin haklarını ihlal etmesi nedeniyle kınadı

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) Katar emirliğini yabancı işçilerin haklarını ihlal etmek ve köle gibi çalıştırmakla suçlayıp kınadı.

Uluslararası Af Örgütü 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Katar’a yönelik sert suçlamalarda bulundu.

Stadyumlarda çalışan işçilere “köle” muamelesi yapan Katar için Af Örgütü, “Gerekirse organizasyon Katar’dan alınsın” açıklaması yaptı.

Uluslararası Af Örgütü stadyum inşaatlarında çalışan işçilerin yaşam şartlarındaki olumsuzluklara dikkat çeken

son raporunda, çoğu Hindistan ve Nepal’dan gelen işçilerin pasaportlarına el konulduğu ve adeta köle muamelesine tabi tutulduklarını kaydetti. Uzmanlar, Katar’daki işçi hakları ihlallerinden, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA’nın da sorumlu olduğunu belirtti. Uluslararası Af Örgütü’nün raporunda, “FIFA’nın Dünya Kupası’nın Katar’dan alınması dahil, yapabileceği birçok şey var, işçi haklarının ihlalleriyle ilgili derhal harekete geçilmeli” ifadesi kullanıldı. Bu arada yeni FIFA yönetimi ise, Katar’dan işçilerin yaşam standartlarında gerekli iyileştirmeleri yapmasını talep ettiklerini açıkladı.

Katar stadyum inşaatlarında çalışan yaklaşık bir milyon yabancı işçi, ağır şartlarda çalıştırıldıkları için, ağır hastalıklara yakalanırken sakatlanmalar yaşıyorlar. Nitekim şimdiye kadar 1200 işçi, çalışma sırasında hayatını kaybetmiştir. Son olarak Hindistanlı bir işçi geçen Cumartesi günü hayatını kaybetti ve insan hakları örgütleriyle işçi hakları savunucuları bu olaya sert tepki gösterdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.