Uluslararası Af Örgütü’nden Bahreyn Rejimine Uyarı

  • 21 Nisan 2018
  • 1.121 kez görüntülendi.
Uluslararası Af Örgütü’nden Bahreyn Rejimine Uyarı

Uluslararası Af Örgütü bildiri yayımlayarak, Bahreynli 2 siyasi tutuklunun Suud Hanedanı Rejimi tarafından idam edilebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Uluslararası Af Örgütü 20 Nisan Cuma günü (dün) acil bildiri yayımlayarak, Bahreynli siyasi tutuklu Muhammed Ramazan ve Hüseyin Musa hakkındaki idam kararının Bahreyn kralı tarafından her an imzalanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Uluslararası Af Örgütü bu iki tutuklunun işkence gördüğüne ve mahkemenin işkence ile aldığı itiraflar doğrultusunda haklarında idam kararı verdiğine işaret ederek, idam kararının iptal edilmesi ve bu kişilerin yeniden yargılanmaları gerektiğini belirtti.

Bildiride ayrıca, Bahreynli yetkililerden; idam cezalarını azaltmaları, adı geçen iki siyasi tutuklunun durumu hakkında şeffaf bir açıklama yapmaları ve bu kişilerin işkence altında verdikleri ifadeleri iptal edilerek şeffaf bir şekilde yeniden yargılanmaları talep edildi.

Hüseyin Musa ve Muhammed Ramazan Eylül 2014’te düşünce suçu nedeniyle tutuklanarak idama mahkum edilmişti ve Bahreyn Yüksek Mahkemesi Kasım 2015’te bu kişiler hakkındaki kararı bozmayarak idam cezasını onayladı ve şuan bu kişilerin idamı için kralın onayı beklenmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.