Uluslararası Af Örgütü’nden Mısır’a eleştiri

  • 27 Nisan 2016
  • 806 kez görüntülendi.
Uluslararası Af Örgütü’nden Mısır’a eleştiri

Uluslararası Af Örgütü Mısır’da hükümet karşıtı düzenlenen gösterilerin güvenlik güçlerince şiddetle bastırılması ve gösterilerin yasaklanmasına sert tepki gösterdi.

Af Örgütü’nün Ortadoğu bölge yetkilisi Macid el’lina Magribi, yaptığı açıklamada, Mısırlı yetkililerinin göstericilere karşı çok vahşi ve zalimce tutum sergilediklerini ve hatta bu girişimlerin gösterilerin yapılmasından önce örgütlendiğini bildirdi.

Mısır’da hatta barışçı ve en sıradan gösterilerin bile yapılmasına engel olunduğunu belirten Magribi, Mısır yönetimini sert dille eleştirdi.

(Bu arada Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin Kızıldeniz’deki iki adayı Suudi Arabistan’a verme kararı üzerine dün düzenlenen gösterilerde onlarca kişi gözaltına alındı.

Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a geçmesi üzerine günlerdir ülkede yönetim yanlısı ve muhalif grupları bir araya getiren eylemler yapılıyor. Dünkü gösterilerde eylemciler askeri yönetimi eleştiren pankartlar taşırken “Askeri yönetim kahrolsun” şeklinde sloganlar attı.

Bunun üzerine gösterilere sert bir şekilde müdahale eden güvenlik güçleri plastik emrmi ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Çok sayıda kişi yaralanırken onlarca kişi ise gözaltına alındı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.