Uluslararası Af Örgütü’nden Mısır’a sert eleştiri

  • 30 Eylül 2019
  • 526 kez görüntülendi.
Uluslararası Af Örgütü’nden Mısır’a sert eleştiri

Uluslararası Af Örgütü, dün yayınladığı bildiride Mısır’da Sisi yönetimini sert dille eleştirerek Mısır’ın siyasi muhalifler için büyük bir cezaevine dönüştüğünü bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü, yayınladığı bildiride, Mısır yönetiminden özgürlüklere riayet etmesi ve halkın protesto gösterilerine saygı göstermesini istedi.

Bu arada Mısır’da 25 Ocak Devrimi’nin sembol isimlerinden biri olan muhalif aktivist ve blog yazarı Ala Abdulfettah’ın gözaltına alındığı bildirildi.

Abdulfettah’ın avukatı Halid Ali sosyal paylaşım sitesi hesabından yaptığı açıklamada, Abdulfettah’ın Mısır güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını ve bilinmeyen bir yere götürüldüğünü belirtti.

Abdulfettah’ın annesi Leyla Suveyf de yine sosyal medya hesabından, oğlunun gözaltına alınma sebebini ve aleyhindeki suçlamaları henüz bilmediklerini ifade etti.

Mısır’daki 25 Ocak Devrimi’nin sembol isimlerinden muhalif aktivist ve blog yazarı Ala Abdulfettah, 5 yıl hapis cezasının dolmasının ardından mart ayında tahliye edilmişti.

Kahire Ceza Mahkemesi, Şubat 2015’te Abdulfettah’a, “Kasım 2013’te gösteri yasağını ihlal etmek” suçlamasıyla 5 yıl hapis cezası vermiş, Kasım 2017’de de Yargıtay söz konusu kararı onamıştı.

2013’te tutuklanıp mart ayında serbest bırakılan Abdulfettah’ın, 5 yıl adli kontrol şartıyla tahliye edildiği belirtilmişti.

Mısır yasalarına göre adli kontrol, ikamet ettiği bölgedeki polis karakolunda bazı geceler 5-6 saat gecelemek şeklinde uygulanıyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.