Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu İsrail’in Ateşkesi 162 Kez İhlal Ettiğini Belirtti…

  • 27 Aralık 2014
  • 860 kez görüntülendi.
Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu İsrail’in Ateşkesi 162 Kez İhlal Ettiğini Belirtti…

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH), işgal rejiminin Temmuz’da Gazze’ye karşı açtığı ve 2147 kişinin şehit olması, 10 binden fazla kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan savaşın ardından sağlanan ateşkesten bu yana işgal ordusunun defalarca ateşkesi ihlal ettiğini belgeledi.

Direniş güçleriyle işgal rejimi arasında Mısır’ın aracılığıyla 26 Ağustos tarihinde sağlanan ateşkesin üzerinden 4 ay geçmesi münasebetiyle geniş bir rapor yayınlayan FIDH, işgal askerlerinin 26 Ağustos-26 Aralık tarihleri arasında yaptıkları ihlallerden 162’sini belgelediklerini belirterek, bunlardan çoğunun balıkçılara karşı yapıldığını ifade etti.

Raporda şu rakamlar verildi:

Bu süre içinde 162 ihlal tespit edildi. Bunlardan 108’i Filistinli balıkçılara saldırı şeklinde gerçekleşti. Saldırılarda balıkçılarla teknelerine 53 kez ateş açıldı ve 11 balıkçı yaralandı. 9 defa balıkçılar kovalandı ve 31 balıkçı tutuklandı. Gözaltı ve tekne gaspı olarak da 16 olay kaydedildi. Yine işgal güçleri bu süre içinde 12 kez tekne batırdılar veya parçaladılar. 12 defa da balıkçıları avlanmaktan men ettiler.

İşgal güçlerinin sınırda 8 defa buldozerlerle sınırdaki tarlaları düzlediklerini belirten İnsan hakları Federasyonu, 29 defa da sınırdaki evlere ve çiftçilere ateş açtıklarını ve bu saldırılarda 7 kişinin yaralandığını ifade etti.

Filistin tarafıyla ilgili de bazı bilgileri paylaşan İnsan Hakları Federasyonu, bu süre içinde Gazze’den Siyonist yerleşkelere iki füzenin atıldığını ve bir Siyonist askerin de sınır bölgesinde açılan ateş sonucu yaralandığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.