Umm’ul-Fahm şehrinde binlerce kişi “Lebbeyk Ya Aksa” diye haykırdı

  • 12 Eylül 2015
  • 1.463 kez görüntülendi.
Umm’ul-Fahm şehrinde binlerce kişi “Lebbeyk Ya Aksa” diye haykırdı

1948 yılında işgal edilen Filistin toprakları içerisinde yer al alan Umm’ul-Fahm şehrinde dün akşam “Mescidi Aksa Tehlikede” ismiyle düzenlenen etkinliğe katılan binlerce Filistinlinin hep bir ağızdan Mescidi Aksa’ya olan bağlılıklarını yenileme sesleri Filistin semalarını inletti.

Dün yapılan etkinliğe Filistin toplumunun bütün kesimlerinden insanlar katılırken, önemli şahsiyetlerin huzurunda halk Mescidi Aksa’ya biatini gür bir sesle yeniledi.

Etkinlikte belediye adına selamlama konuşması yapan Ummu’l-Fahm Belediye Başkanı Şeyh Halid Hamdan, “1996 yılında bunu başlatanlara selam olsun. Yirmi yıldır bu geleneği sürdüren Ummu’l-Fahm halkına da selam olsun. Ummu’l-Fahm Mescidi Aksa’yı sahiplenme ve koruma konusunda öncü olmayı sürdürecektir” dedi.

Ümmetin dağınıklığına da değinen Şeyh Hamdan, ümmetin bugün gözleri yaşartacak ve kalpleri hüzünlendirecek kadar perişan olduğunu, ancak bu yaşananların hakkı savunma konusundaki rabbani sünnetler/kanunlar olduğunu, bütün bunların ise hayrı müjdelediğini söyledi.

Etkinlikte İslamî Hareket adına bir konuşma yapan Şeyh Nail Fevvaz, bugün ciddi tehlikelerle karşı karşıya olan Mescidi Aksa için çabaları birleştirmek, safları sıklaştırmak ve güç birliğine gitmek gerektiğini hatırlattı.

Etkinlikle konuşan Mescidi Aksa hatibi İkrime Sabri, Mescidi Aksa’da işgalcilerin saldırı ve baskınlarına karşı koyan ve nöbet tutan erkek ve kadınları selamladıklarını belirterek, Allah yolunda /Allah için ribatın (nöbet tutmanın) Allah’ın kitabında ve Peygamber (s.a.s)’in de sünnetinde onayladıkları bir ibadet olduğunu, bu topraklarda yaşayan her Müslümanın taşıdığı niyetle inşallah murabıt olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.