Ummu’l-Hayran’daki Yıkımlar Hamas’ın Düzenlediği Yürüyüşle Protesto Edildi

  • 19 Ocak 2017
  • 874 kez görüntülendi.
Ummu’l-Hayran’daki Yıkımlar Hamas’ın Düzenlediği Yürüyüşle Protesto Edildi

1948’de işgal edilen Filistin topraklarındaki En-Nakab bölgesinde yer alan Ummu’l-Hayran köyünde işgal güçlerinin yaptıkları dün akşam (18 Ocak Çarşamba) İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze Şeridi’nde düzenlediği yürüyüşle protesto edildi.

Binlerce kişinin katıldığı protesto yürüyüşü Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki Hulefa-i Raşidin Camii’nin önünden başladı.

Kamp caddelerini dolaşan göstericiler, işgal güçlerinin Ummu’l-Hayran köyündeki evleri yıkma ve köy sakinlerini zorla göç ettirme kararını kınayan ve köy halkının direnişini öven sloganlar attı.

Hamas liderlerinden Muhammed Ebu Asker, şehit Yakub Ebu’l-Gay’an’ın gerçekleştirdiği ve bir işgal polisinin ölmesine, diğer bazılarının da yaralanmasına yol açan otomobille çarpma eylemini kutladı.

Ebu Asker, Gazze Şeridi’nde yaşanan elektrik krizine rağmen Gazze halkının ve Hamas’ın Ummu’l-Hayran köyü sakinlerinin yanında olduğunu söyledi.

En-Nakab’da bulunan ve işgal yönetimince meşru yerleşim alanı kabul edilmeyen Ummu’l-Hayran köyüne işgal polisinin dün öğleden önce baskın düzenlemesi nedeniyle köyde çatışmaların yaşandığı ve işgal güçlerinin en az sekiz evi yıktığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.