UNESCO: Su konusu, küresel bir konudur

  • 06 Aralık 2019
  • 532 kez görüntülendi.
UNESCO: Su konusu, küresel bir konudur

UNESCO Bölgesel Merkez Koordinatörü Tahran’da yaptığı açıklamada, su konusunun küresel bir sorun olduğuna işaretle, işbirliği ve şebeke oluşturmakla çözülmesi gerektiğini söyledi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Vetan Vetskofsky dün Tahran’da düzenlenen Kentsel Su Yönetimi Bölgesel Merkez Yönetim Kurulu Konseyi 10. Oturumu kapsamında yaptığı konuşmada, yönetim kurulu konseyine en az 20 üst düzey heyet, 10 uluslararası kurum ve bazı finansör firmaların katılmasının su konusunun küresel bir konu olduğunun gösterdiğini söyledi.
UNESCO’nun Tahran yetkilisi, “Sadece suyun miktarı değil, kalitesi de önemlidir ve sağlıklı ve tatlı suya ulaşmak ise işbirliği ve merkez yönetim konseyi gibi oturumların düzenlenmesi ile çözülmesi gereken sorumluluklardan biridir” dedi.
Kentsel Su Yönetimi Bölgesel Merkez Yönetim Kurulu Konseyi 10. Oturumu dün Tahran’da 15 ülkeden su alanında bakanlar ve yetkililerin katılımı ile düzenlendi. Türkiye, Irak, Umman, Kırgızistan, Tacikistan, Suriye, Hindistan, Ermenistan, Lübnan, Pakistan, Bangladeş, Afganistan, Azerbaycan cum. ve su alanında Almanya ve İsviçre’de çalışan bazı kurumlar katıldı.
Oturum İran İslam cumhuriyetinin inisiyatifi ile düzenlendi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.