UNİCEF Arakanlı çocuk tutukluların kurtarılması çağrısında bulundu

  • 10 Nisan 2017
  • 1.211 kez görüntülendi.
UNİCEF Arakanlı çocuk tutukluların kurtarılması çağrısında bulundu

BM’ye bağlı çocuklara yardım fonu UNİCEF; Myanmar hükümetinden bu ülke ordusunun operasyonlarında tutukladığı Arakanlı çocukların serbest bırakılmasını istedi.

Fransa Haber Ajansı’na göre, UNİCEF başkanının yürütme yardımcısı, Myanmar’a yaptığı sıra süreli ziyarette, Arakanlı 12 çocuk esirin Myanmar cezaevinde olduğunu ve bu çocukların Myanmar dışişleri bakanı ve danışmanın yetkisinde olduğunu bildirdi.

Myanmar ordusunun Rahin bölgesinin kuzeyindeki Arakanlı müslümanlara yönelik düzenlediği son operasyonlarda 600’den fazla müslüman tutuklandı.

Rahin eyaleti  Myanmar’ın kuzeybatısında bulunuyor ve buranın halkının çoğunu müslümanlar teşkil ediyor ama 2012 yılından bu yana bölgede  fanatik Budistlerin saldırıları sonucu müslümanlar yerlerinden göç ettiriliyor.

Bu saldırılarda bu zamana kadar yüzlerce müslüman ölürken  binlercesi yaralandı, onbinlerce çocuk yetim kaldı,  binlerce  ev yakıldı, yıkıldı.  Onbinlerce müslüman ise canlarını kurtarmak için Tayland, Malezya, Endonezya ve Bangladeş’e göz ederek orada hayatlarını sürdürmek zorunda kaldılar.

Bu arada BM, Arakanlı müslümanları dünyanın en mazlum insanları olarak niteledi. Arakanlı müslümanlara yönelik akla hayale gelmedik şiddet ve işkencelere rağmen batılı ülkelerden ve insan hakları iddiasında bulunan ülkeler ve kuruluşlarından ses çıkmıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.