UNICEF: Bu kentin Türkiye ordusu ve sözde Özgür Suriye ordusu tarafından işgali, Afrin halkının yaşamını çok olumsuz hale getirmiştir

  • 21 Mart 2018
  • 1.074 kez görüntülendi.
UNICEF: Bu kentin Türkiye ordusu ve sözde Özgür Suriye ordusu tarafından işgali, Afrin halkının yaşamını çok olumsuz hale getirmiştir

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) sözcüsü Marixie Mercado, Suriye’nin kuzeyinde yer alan Afrin’de insani durum konusunda uyarıda bulunarak, ‘bu kentin Türkiye ordusu ve sözde Özgür Suriye ordusu tarafından işgali, Afrin halkının yaşamını çok olumsuz hale getirmiştir’ dedi.

Sözcü açıklamasında, sözkonusu işgal esnasında Afrin’in altyapı hizmetlerinin tahrip edildiğini bundan dolayı da özellikle çocuklar başta olmak üzere halkın ciddi sıkıntı içinde olduğunu bildirdi.

BM yetkilisi, Afrin’de halihazırda 100 bin kişinin bulunduğunun tahmin edildiğini ve bunlardan yarısının çocuklar olduğuna işaretle, bunların çok ciddi olarak yardıma ihtiyaçlarının olduğunu bildirdi.

Bu arada BM mülteciler yüksek komiserliği sözcüsü Andrej Mahecic de, Doğu Guta, Şam etrafı ve Afrin’deki çatışmalardan dolayı bu bölgelerde sivillerin çok zor hayatlarını sürdürdüklerini ve yeni göç dalgalarının başlayabileceği uyarısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.