UNICEF: Yemen’de 10 milyon çocuk acil yardıma muhtaç

  • 04 Temmuz 2017
  • 1.322 kez görüntülendi.
UNICEF: Yemen’de 10 milyon çocuk acil yardıma muhtaç

UNİCEF, Suudi rejiminin tecavüz ve saldırılarına maruz kalması sonucu açlık ve yoksulluğun vurduğu Yemen’de 10 milyon çocuğun acil yardıma muhtaç olduğunu bildirdi.

26 milyon nüfuslu Yemen’de büyük bir insani dram yaşanıyor. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Yemen ofisi, ülkedeki çocukların durumuna ilişkin son durumu paylaştı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Yemen ofisinin sosyal medya hesabından yayımladığı açıklamada, Yemen’deki çocukların, temel sağlık bakımı, beslenme, temiz içme suyu, koruma ve eğitime ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Ülkede acil yardıma muhtaç çocuk sayısının 10 milyon olduğuna dikkat çekilen açıklamada, UNICEF’in daha fazla çocuğa yardım edebilmek için Yemen’in çeşitli kentlerinde yerel ve uluslararası kuruluşlarla durmaksızın çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Yemen iki yıldır Suudi rejimi ve müttefiklerinin ağır saldırılarına maruz kalmıştır. Savaşa bir de yoksulluk eklenince sağlık sorunları daha da artan Yemen’de son dönemde kolera salgını da baş gösterdi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Nisan ayından hazirana dek en az 100 bin kişinin salgından etkilendiğini duyurmuştu.

Amerika’nın desteğiyle Suudi rejimi liderliğindeki koalisyonun Yemen’e saldırısı neticesinde şimdiye kadar 12 bini aşkın Yemen vatandaşı hayatını kaybetmiş, on binlercesi yaralanmış ve ülkenin alt yapısının büyük kesimi viraneye çevrilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.