Ürdün Halkı Siyonist Ürdün Hükümetini Prostesto Ediyor

  • 16 Aralık 2018
  • 1.756 kez görüntülendi.
Ürdün Halkı Siyonist Ürdün Hükümetini Prostesto Ediyor

Ürdün halkı, başkent Amman’da bulunan Başbakanlık binasının önünde toplanarak hükümeti protesto etti. Amman’da sokaklara dökülen binlerce kişi Ürdün hükümetinin siyasi ve ekonomik reformlar yapması gerektiğini savundu.

Dün gece saatlerinde ise tartışmalı vergi yasasını protesto etmek için sokaklara dökülen Ürdünlülerin, güvenlik güçleri tarafından başbakanlık binasına ulaşmasını engellendi. Ürdün polisi ise eylemcileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Polis bazı protestocuları gözaltına alırken, polis ile eylemciler arasında yaşanan arbedede 10 polis yaralandı.

Fransa’da ekonomik sorunlara karşı 17 Kasım’da başlatılan protestoların sembolü haline gelen sarı yelekler, kısa bir sürede dünya çapında ses getiren bir sembole dönüştü.

Bazı Ortadoğu ülkelerinde Fransa protestolarına benzer bir şekilde sarı yeleklerle protestolar gerçekleştirilirken, bazı ülkeler ise potansiyel tehlikeyi ortadan kaldırmak için bir takım önlemler almaya başladı.

Ürdün’ün Jo24 haber sitesinin üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre ise, İrbid kenti Taybe Sancağı’nda “sarı yelekli” grup ana caddeyi kapatarak lastik yaktı ve protesto düzenledi.

Protestonun hükümet tarafından kısa süre önce kabul edilen gelir vergisi kanuna karşı bir tepki gösterisi olduğu belirtildi.

Mısır yönetimi ise sarı yelek satışını ülke genelinde yasakladı. Mısır güvenlik güçleri, iş güvenliği malzemesi satan dükkânları dolaşarak, vatandaşa sarı yelek satmamaları ve polis onayı olmadan toptan satış yapmamaları konusunda uyardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.