Ürdün, İran karşıtı Amerika talebini reddetti

  • 18 Ocak 2019
  • 1.716 kez görüntülendi.
Ürdün, İran karşıtı Amerika talebini reddetti

Ürdün kralı Amerika dışişleri bakanının, İran İslam cumhuriyeti karşıtı koalisyona katılma talebini reddetti.

Ürdün kralı 2. Abdullah’a yakın bir kaynak Amerika’nın resmi olarak Ürdün’ün İran karşıtı koalisyona katılmasını istediğini duyurdu.
Amerika dışişleri bakanı Mike Pompeo’nun son Ürdün ziyaretinde bulunduğu talebe karşı Ürdünlü yetkililer, önceliklerin çok daha farklı olduğunu belirttiler.
Kral 2. Abdullah’a yakın kaynaklar söz konusu önceliklerin ülkedeki ekonomik sorunun çözümlenmesi, Filistin, Siyonistlerin Mescit Aksay’a saldırıları ve Suriye konusu olduğunu, Ürdün yanıtının kesin olduğunu belirttiler.
Bu arada Amerika ve diğer ülkelerde bulunan 3 bin saaş karşıtı aktivist katıldıkları imza kampanyasında Avrupa ülkelerinden, Polonya’da İran karşıtı düzenlenecek olan oturuma katılmamalarını istediler.
Mike Pompeo’nun en az 70 ülkenin Polonya’da İran karşıtı toplantıya katılacakları iddiası ardından Amerika ve diğer ülkelerdeki savaş karşıtı aktivistler sivil savaş karşıtı (Codepink sitesinde, Avrupalıların söz konusu oturuma katılmama kampanyası başlattılar.
Pompeo 11 ocak 2019 tarihinde yatığı açıklamada 13-14 şubat günlerinde İran karşıtı bir toplantının Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenleneceğini duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.