Ürdün Teröristlerin Suriye’ye Giriş Kapısı Olmuştur

  • 16 Nisan 2015
  • 769 kez görüntülendi.
Ürdün Teröristlerin Suriye’ye Giriş Kapısı Olmuştur

Suriye’de 4 yıl önce kriz başladığından bu yana Ürdün, Suriye’de yaşayan krizle ilgili siyasi çözüm çağrıları içeren açıklamaların tam tersine silah ve teröristlerin Suriye girecekleri bir kapı teşkil etti.

Ürdün, Katar ve Haliç ülkelerinden gelen teröristler için Suriye’ye giriş kapısı teşkil etmekle de kalmayarak sınırları içerisinde silahlı terör grupları için askeri eğitim kampları ve terörist elebaşları ve İsrail İstihbaratının kullanacağı operasyon odaları kurulması için izin verip istihbarat kolaylığı sağladı.

Ürdün Ordusu Sınır Güvenliği Birlikleri Komutanı Sabir el Muhayire sınır güvenliği birliklerinin görevinin Suriye’den Ürdün topraklarına silahlı teröristlerin sızmasını önlemek olduğunu açıklarken bu sızma faaliyetinin tersi yönde olmasına ilişkin herhangi bir ifade kullanmadı.

Açıklamasında Ürdün sınır güvenlik birliklerinin her zaman teyakkuz halinde sınırda beklediklerini ve Suriye topraklarında yaşananlara tanık olduklarına işaret eden Muhayire’nin açıklamalarındaki çelişkiler Umman’ın ABD tarafından yönetilen MOQ odalarına ev sahipliği ettiğine dair yayınlanan haber ve raporları doğru olduğunu kanıtlıyor.

Söz konusu haber ve raporlar ABD’nin Suriye’de büyüyen terör olaylarını Ürdün ve Türkiye topraklarında kurmuş olduğu MOQ odaları aracılığı ile yönettiği ifade ederek Ürdün’de bulunan MOQ odalarının İsrail ve Ürdün’ün de katkısıyla Suriye’de bulunan teröristlere silah, istihbarat ve çatışmada yaralanan teröristlere tedavi yardımı sunduğunu belirtiyor.

Hatırlanacağı üzere Ürdün Enformasyon Bakanı Muhammed el Mumni, yaptığı açıklamalarda ABD’nin Suriye’de bulunan teröristler arasında yaptığı ılımlı ve radikal nitelendirmesini benimsemiş ve “ılımlı” olarak nitelendirilen teröristlerin eğitilmesi ve desteklenmesi için gerekli adımların atıldığını belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.