Ürdün üniversiteleri ayaklandı: Siyonist rejimle yapılan anlaşmaları iptal edin, Siyonist rejim elçisini kovun

  • 13 Ekim 2015
  • 692 kez görüntülendi.
Ürdün üniversiteleri ayaklandı: Siyonist rejimle yapılan anlaşmaları iptal edin, Siyonist rejim elçisini kovun

Ürdün’deki devlet üniversiteleriyle özel üniversitelerde bugün (13 Ekim Salı) öğle saatlerinde işgal rejiminin cinayetlerine karşı Filistin halkına ve direnişine destek faaliyetleri başlatıldı.

Faaliyetlere katılanlar, Arap ve İslam ülkelerinin işgal rejiminin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri karşısındaki duyarsızlıklarını kınadı.

Arap ve İslam ülkelerinden işgal rejimine karşı Filistin halkını koruma görevini yerine getirmelerini isteyen Ürdünlü öğrenciler, Ürdün yönetiminden de işgal rejimiyle imzalanan tüm anlaşmaları iptal etmesini, işgal rejimi elçisini Amman’dan kovmasını ve işgal rejimindeki Ürdün elçisini de geri çekmesini talep etti.

Ürdünlü üniversite öğrencilerinin başkent Amman’da Mescid-i Aksa’ya destek amacıyla gerçekleştirdiği el ele eylemine de binlerce öğrenci katıldı.

Eyleme katılan öğrenciler, Filistin halkının direnişini selamlayan ve Filistinli gençlerin gerçekleştirdiği kahramanca eylemleri öven sloganlar attı.

Ürdünlü üniversite öğrencileri, ülkelerinin yönetiminden ayrıca işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri karşısında daha kararlı bir tavır ortaya koymasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.