Ürdün’de ABD Başkanı Trump’ın Kudüs Kararı Protesto Edildi

  • 13 Ocak 2018
  • 949 kez görüntülendi.
Ürdün’de ABD Başkanı Trump’ın Kudüs Kararı Protesto Edildi

Ürdün halkı, bugün (12 Ocak) Cuma namazından sonra Ürdün’ün başkenti Amman’daki El-Hüseyni Camisi önünde Amerika Başkanı Donald Trump’ın işgal altındaki Kudüs şehrini Siyonist rejimin başkenti kabul edip elçilik binasını buraya taşıma kararını protesto etti.

Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan eden Amerika yönetiminin kararına karşı yapılan protestoların devam etmesini, işgale karşı direnişin desteklenmesini ve işgalciyle ilişkilerin de kesilmesini isteyen göstericiler, Amerika Başkanı Trump’ın Ürdün’ü ziyaret etmesini de reddettiklerini ifade ettiler.

İslamî hareketle gençlik hareketlerinin “Aksa ancak akidedir” sloganıyla yapılan gösteriye katılan Ürdün halkı Amerika’nın Kudüs’le ilgili kararını kınayarak, Kudüs’ün İslamî olduğunu kaydettiler.

Gösteride konuşan milletvekili Suud Ebu Mahfuz, Amerika’nın Balfour Deklarasyonu’ndan daha kötü ve tehlikeli bir kararla işgal rejiminin yanında yer alarak Filistin davasını tasfiye etmeye çalıştığını söyledi.

Ebu Mahfuz konuşmasında, işgal rejiminin Kudüs üzerinde tam hakimiyet kurup Yahudileştirmek istediğini, Kudüs üzerinde hiçbir pazarlık kabul etmediğini, burada yaşayan 200 bin Kudüslünün kimliklerini alıp onları Ürdün veya başka bir yere sürgün etmekle tehdit ettiğini, Mescidi Aksa çevresini hayali 122 mezar ve dini mekanla işgal ettiğini ve Amerika büyükelçilik binasını Kudüs’e taşıma çalışmalarına başladığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.