Usame Hamdan: Filistin Halkı Bireysel Direnişlerle İşgale Karşı Koyabileceğini Kanıtladı…

  • 17 Aralık 2014
  • 893 kez görüntülendi.
Usame Hamdan: Filistin Halkı Bireysel Direnişlerle İşgale Karşı Koyabileceğini Kanıtladı…

Hamas’ın Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, Kudüs ve Filistin sorunu hakkında önemli açıklamalarda bulunarak şöyle konuştu:

“Filistin halkı bireysel direnişlerle işgale karşı koyabileceğini ortaya koydu. Bireysel eylemler, bu halkın hakkına sahip çıktığını, onurlu bir şekilde yaşama arzusu taşıdığını gösteriyor. Filistin Yönetimi’nin cevap veremediği konulara eylemleriyle cevap veren halk, artık yeter diyor. Bu eylemler, yıllardır Filistinlilere hiç birşey kazandırmayan görüşmelere son vererek silahı düşmana doğrultma zamanın geldiğinin göstergesidir.

Gazze 90’lı yıllarda Batı Yaka’dan daha ağır şartlar yaşadı. O zaman bazıları Hamas’ın sonu geldiğini söylemeye başlamıştı ve hatta buna umut bağlamıştı. Ancak onlar Hamas’ın gücünü direnişin kaynağı olan halktan aldığını unutmuştu. Bir dönem engellenmek istenen İslami direnişin bir süre sonra toparlanıp tekrar sahaya çıkacağını bilmiyorlardı.

Hamas, uzlaşı noktasında attığı adımın doğru bir adım olduğunu düşünüyor. Sadece doğru değil, Filistin’in yarasını sarma yolunda temel bir adım olduğu görüşünde.

Ancak Hamas’ın bu titiz yaklaşımına karşılık bazıları bunu başarısız kılmak istiyor. Fetih lideri ve Abbas’ın sorumsuz açıklamalarına karşın bizler uzlaşıyı önemsiyor ve güçlendirilmesini istiyoruz.”

Gazze’nin yeniden imarı projesinin gecikmesinin konusunda ise Hamdan şunları söyledi:

“Bazıları Gazze’yi gerçekten imar etmek istiyor ve bunun için büyük ve güçlü bir destek veriyorlar. Ancak bunu başarısız kılmak isteyen çevreler bu çabalarını aksatıyor.

Bazıları ise meseleye teknik açıdan yaklaşıyor. Karşılarına engel çıkmazsa çalışır aksi durumdan vaz geçer. Bu insanlar işgal rejiminin koyduğu ölçülere göre hareket ediyorlar.

Şimdiye kadar birçok sıkıntı yaşayan ve her seferinde bu sıkıntıları aşmaya başaran Filistin halkı, yaşanan süreçteki sıkıntıları da aşacak ve Gazze’nin imarını gerçekleştirektir.

Hamas, Gazze halkına karşı büyük bir sorumluluk hissi taşıyor. Bu halk evleri yıkılmasına rağmen savaşta ve savaştan sonra direnişin yanında yer aldı. İsrail ve müttefiklerin Hamas ile halk arasındaki güven bağını koparma girişimleri boş ve beyhudedir.

Hamas, Filistinlilerin maneviyatının kırılmasına asla izin vermeyecek. Hamas’ın seçenekler bitmiş değil. Elimizde her şartta oyunu lehimize çevirecek güçlü kartlara sahibiz.

Hamas, Filistin halkının onur ve izzetinin çiğnenmesine müsaade etmeyecektir. Filistin halkına uygulanan ambargo, bu halkı zillete boyun eğdirmeye zorlayamayamaz. Bu ambargolar böyle devam ederse direniş güçleri ve Filistin halkı, kimsenin önünde duramayacağı bazı alternatif seçeneklere başvuracaktır.

Alternatif seçenekler sadece savaş ve kan değildir. Daha geniş bir yelpazesi vardır. Ancak bu seçenekler arasında savaş seçeneği de mevcut ve Filistin halkı bu yola başvurursa herkesten daha çok bedel ödemeye hazırdır. Bu halk, dünyanın Filistin sorununun çözümü konusundaki isteksizliğini gördüğü gibi, İsrail’in işlediği cinayetlere de şahit oldu.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.