Vaezi: Amerika’nın girişimi İran milletinin birlik ve beraberliğinin güçlenmesine neden oldu

  • 14 Nisan 2019
  • 1.242 kez görüntülendi.
Vaezi: Amerika’nın girişimi İran milletinin birlik ve beraberliğinin güçlenmesine neden oldu

İran cumhurbaşkanının özel kalem müdürü Mahmud Vaezi, Amerika’nın devrim muhafızlarıyla ilgili girişiminin İran halkının birlik, beraberlik ve dayanışmasının daha da güçlenmesine vesile olduğunu söyledi.

Mahmud Vaezi, dün siyasi,  iktisadi ve icraattaki bazı yetkililerle görüşmesinde, Amerika’nın İran halkına yönelik düşmanlığının bitmediğini belirterek, ”Amerikalıların bu saçma girişimden hedefleri, İran halkı arasında tefrika oluşturmak ve İran İslam nizamı ile İran halkı arasında mesafe açmak olduğunu belirterek, Amerika’nın 40 yıldır bu şom hedeflerine ulaşamadığını söyledi.

Vaezi, İran İslam nizamı düşmanlarının başta propaganda olmak üzere yumuşak savaş, iktisadi ve diğer alanlarda yaptırımlar  gibi her türlü girişimi İran İslam nizamı ve İran halkı aleyhinde bu 40 yıl içinde  uyguladıklarını ama  düşmanların bu hedeflerine ulaşamadığını söyledi.

Vaezi, İran halkının  milli vahdet, insicam ve dayanışma ile  Amerika, siyonistler ve hamilerinin ümitlerini kursaklarında tutmaya devam edeceğini söyledi.

İran halkı, Amerikan başkanı  Trump’ın, İran devletinin resmi  askeri güçlerinden ‘devrim muhafızları’nı terör listesine almasını kınarken bu çerçevede ülkenin bir çok bölgesinde  düzenledikleri gösteri ve etkinliklerle devrim muhafızlarına destek vermektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.