Vahşi Teröristler Homs’ta İki Bombalı Eylem Düzenledi: 19 Şehid

  • 26 Ocak 2016
  • 814 kez görüntülendi.
Vahşi Teröristler Homs’ta İki Bombalı Eylem Düzenledi: 19 Şehid

Dış güçlerin destek ve komutasındaki teröristler bugün Homs Kentinin sivil yerleşim alanlarından Zehra Semtinin Sittin Caddesinde ardı ardına iki bombalı eylem düzenledi.

Homs Valisi Telal el Brazi SANA’ya yaptığı açıklamada intihar eylemcisi bir teröristin kullandığı bombalı aracı Sittin Caddesinde bir güvenlik arama noktasını hedef aldığını belirtti. Vali Berazi bombalı aracın havaya uçurulması ardından insanların ilk patlamada isabet alanlara yardım etmek için toplanmaları ardından patlayıcı kemer kuşanan bir canlı bombanın kendini havaya uçurduğunu söyledi. İki bombalı eylemde 19 kişinin şehit, bir kısmı ağır olmak üzere 100’den fazla kişinin yaralandığına dikkat çeken Vali Berazi; kurbanların genelinin sivil olduğunu ifade etti.

Homs Valisi Berazi yaralıların bir kısmını ağır olmasıyla şehit sayısının artabileceğine işaret ederken; saivil savunma ekiplerinin bölgede enkaz kaldırma ve hasar gören araçları temizleme çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Diğer yandan IŞİD Örgütü Zehra Semtinde meydana gelen söz konusu iki bombalı eylemi üstlenerek, kendisine tabi intihar eylemcilerinin düzenlediğini itiraf ifade etti .

Bu arada Bakanlar Konseyi yayınladığı beyanda hain ve gaddar terör eylemlerini şiddetle kınadığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.