Vaizi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Haberleşme Bakanı ile görüştü

  • 19 Mart 2017
  • 1.121 kez görüntülendi.
Vaizi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Haberleşme Bakanı ile görüştü

İran İslam Cumhuriyeti İletişim ve Haberleşme Bakanı, İran’ın araştırma, Elektronik Devlet, uzaydan barışçıl yararlanma, elektronik ticaret ve siber güvenlik alanındaki deneyimlerini Azerbaycan Cumhuriyeti’ne iletmeye hazır olduğunu belirtti.

Bakü’de bulunan İran İslam Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mihriban Aliyeva ile görüştü.

Vaizi görüşmede Bayan Aliyeva’nın Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının Birinci yardımcılığına atanmasına tebrik ederek, iki ülke ilişkilerinin geçen yıllarda gelişmesine katkılarına teşekkür ederek, kendisinin ilişkilerin gelişmesi yönündeki desteklerinin devam etmesi temennisinde bulundu.

İki ülkenin kültürel, dini ve tarihi ortak noktalarına değinen Vaizi, siyasi, ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesini İran’ın önceliklerinden saydı.

Azerbaycan’ın ulaştırma alanında İran’ın Kafkas ülkeleri ve İran’ın da Azerbaycan’ın fars körfezi ve serbest sulara ulaşmadaki köprüsü olabileceğini ifade eden Vaizi, iki ülkenin sanayi, sağlık, tarım, kültürel alanlarında işbirliği imkanlarına sahip olduğunu söyledi.

Bayan Aliyeva da iki ülke ilişkilerinin birçok alanı kapsadığının mutluluk verici olduğunu belirterek, tarafların Azerbaycan bağımsızlığı sonrası birçok anlaşma imzalandığını söyledi.

İran İletişim ve Bilişim Teknolojileri Bakanı Vaizi, Bakü’da Azerbaycan Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Ramiz Gulizade ile biraraya geldi.

Görüşmede iki taraf, haberleşme ve siber güvenlik alanında iki ülkenin işbirliğine ve sahip olduğu kapasiteye vurgu yaptılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.