Vali’den Şehit babasına: Önce kendine gel!

  • 18 Mart 2015
  • 633 kez görüntülendi.
Vali’den Şehit babasına: Önce kendine gel!

Çorum’da 18 Mart 100’ncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen programlar kapsamında Valilik tarafından hayatını kaybeden askerlerin aileleri ve gaziler için yemek verildi. Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen yemek sırasında Vali Ahmet Kara, asker ailelerinin bulunduğu bir masaya oturdu.

Vali Kara’nın asker yakınları ile sohbet ettiği sırada yanında oturan, 20 yıl önce Şırnak’ta hayatını kaybeden Jandarma Komando Er Erkan Karaca’nın babası Garip Karaca’nın ses tonu bir anda yükseldi. Asker babası, sorunlarını dile getirdiği sırada bir anda sinirlendi. İlgisizlikten yakınan Karaca, “Biz vatan için, bayrak için şehit verdik” dedi.

Bu tepki karşısında şaşıran Vali Ahmet Kara, asker babasına adını sordu. Garip Karaca, “İsmim batsın” diye cevap verince, Vali Ahmet Kara masadan kalkarak sakin olmasını söyledi. Asker babasına “Önce kendine gel” diyen Vali Kara daha sonra sinirli bir şekilde başka bir masaya oturarak yemek yedi.

VALİ – ASKER BABASI DİYALOĞU
Çorum Valisi Ahmet Kara’nın yemekte önce yanında oturduğu, ardından sinirlenip masayı terk etmesine neden olan asker babası Garip Kara ile arasında şu diyalog geçti:

Karaca: (Yüksek sesle konuşarak) Bu budur, şu şudur. Hiç bir ailenin yanına gidilmiyor sorun bakın, kim geliyor? Bu kadar, böyle yönetici olur mu? Biz vatan için bayrak için şehit verdik.

Vali: (Ona doğru eğilerek)  Sizin isminiz neydi?

Karaca: İsmim batsın, (Sandalyesini uzaklaştırarak) ismim batsın.

Vali: Biraz edepli olacaksın ama. Lütfen.

Vali sinirlenip ayağa kalkarken diyalog şöyle devam etti:

Karaca: Sayın Valim..

Vali: Önce kendine gel.

Karaca: Ben kendimdeyim.

Vali: Kendine geleceksin önce.

Vali: (Masadan ayrılırken dönüp) Kendine geleceksin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.