Vatikan’ın BM’lerdeki heyeti: Amerika’nın Kudüs’ü terör rejimi İsrail’in başkenti olarak resmiyette tanıması kabul edilemez

  • 23 Aralık 2017
  • 1.330 kez görüntülendi.
Vatikan’ın BM’lerdeki heyeti: Amerika’nın Kudüs’ü terör rejimi İsrail’in başkenti olarak resmiyette tanıması kabul edilemez

Vatikan’ın BM’lerdeki heyeti, yayınladığı bildiride, bütün ülkelerden Kudüs kentinin mevcut durumuna saygı gösterilmesini isterken, Amerika’nın Kudüs’ü terör rejimi İsrail’in başkenti olarak resmiyette tanımasının kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.

İRNA’nın haberine göre, Vatikan, Kudüs’ün kimliği, mahiyeti, kutsallığı ve dünya değeri olduğuna vurgu yaparken, Kudüs’ün tek tanrılı üç din için mukaddes olduğunu ve  yüzmilyonlarca inançlı insan için buranın kutsal olduğunu ve dünyanın manevi bir başkenti olduğunu bildirdi.

Vatikan bildrisinde, Kudüs konusunun sınırlar ötesi olduğu belirtilerek, bundan dolayı Kudüs meselesinin siyasi yolla halledilmesi gerektiğine vurgu yapılmıştır.

Bu arada Mısır el’Ezher üniversitesi de, Amerika’nın Kudüs’le ilgili kararını şiddetle kınadı.  El’Ezher üniversitesi dün yayınladığı bildiride, BM genel kurul oturumunda, Amerika’nın Kudüs’le ilgili kararının reddedilmesinin  memnuniyet verici bir gelişme olduğunu bildirdi. Bilindiği gibi BM genel kurul oturumunda  Amerika’nın zalim kararına 128 ülke karşı çıkarak Amerika’yı dünya genelinde  yalnız bırakmış oldular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.