Velayet-97 Deniz tatbikatı yarın başlıyor

  • 21 Şubat 2019
  • 1.366 kez görüntülendi.
Velayet-97 Deniz tatbikatı yarın başlıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Hüseyin Hanzadi, deniz kuvvetlerinin Velayet-97 başlıklı büyük deniz tatbikatı her türlü tehdidi bertaraf etmek ve komşu ülkelere toplu güvenlik mesajı vermek amacıyla yarın başlayacağını açıkladı.

Perşembe günü büyük Veyalet-97 deniz tatbikatı ile ilgili olarak İran’ın güneyinde Benderabbas liman kentinde basın toplantısında bu açıklamayı yapan Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Hanzadi, tatbikat Cuma günü 2 milyon kilometrekarelik bir alanda başlayarak üç gün süreceğini, tatbikat bölgesi Hürmüz Boğazı’ndan Mekran sahilleri, Umman denizi ve Hint okyanusunu 10 derece kuzey enlemine kadar kapsadığını, tatbikat Hürmüzgan eyaletinin Jask limanında deniz geçit töreni ile başlayacağını ifade etti.

Amiral Hanzadi, Velayet-97 deniz tatbikatı dört aşamalı olduğunu, tatbikat boyunca tüm imkanları kullanılacağını vurguladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Hanzadi basın toplantısının devamında tatbikatın amacını her türlü tehdide karşı koymak, çeşitli silahları denemek, insan gücü ve askeri teçhizatların hazırlık seviyesini değerlendirmek, deniz kuvvetlerinin deniz bölgelerinin güvenliğini temin etmekle sorumluluk üstlenmesini değerlendirmek ve komşu ülkelere toplu güvenlik için işbirliğine hazır olduklarını ilan etmek şeklinde açıkladı.

Amiral Hanzadi ayrıca bu tatbikatta donanma envanterine yeni katılan kruvazör ve Fatih denizaltısı ve bu denizaltıdan füze fırlatma operasyonu ilk kez uygulanacağını ifade etti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.