Velayeti: ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesi durumunda tüm seçenekler masada olacak

  • 09 Nisan 2018
  • 917 kez görüntülendi.
Velayeti: ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesi durumunda tüm seçenekler masada olacak

İran İslam İnkılabı rehberinin Uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, Amerika’nın Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak bilinen nükleer anlaşmadan çekilmesi durumunda İran’ın kendi seçimini yapması için elinin açık olacağını ve tüm seçeneklerin masa üstünde olduğunu söyledi.

Andrei Bystersky başkanlığındaki Rusya’nın Valdai Kulübü üyeleri ile görüşen Velayeti, İran’ın KOEP’e bağlı olduğunu ve bugüne kadar da bunu uyguladığını söyledi.

Velayeti, ‘’Bir tek yolu seçip kendimizi çıkmaza sokmamız gerekmiyor. Uluslararası arenada bağımsızlık ve kendine güvende İran gibi yapan az ülkeye rastlanılabilir’’ dedi.

Velayeti, İran’ın bağımsızlığı ve iktidarı sahibi ülke olduğunu belirterek, İran’ın milli maslahatı doğrultusunda seçimini yapacağını söyledi.

Ali Ekber Velayeti, İran ve Rusya arasında bölgesel ve uluslararası işbirliğinin önemine de işaretle, ”iki ülkenin Suriye’deki işbirliği güzel bir tecrübe oldu ve bu stratejik işbirliği Orta Asya, Asya ve Kafkas bölgesinde işbirliğini hızlandırabilir’ dedi.

Velayeti, İran ve Rusya’nın bölge güvenliğinin korunması önemine dikkatle bu yöndeki çabaların bölge ve uluslararası alanda etkili olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.