Velayeti: Amerika’nın İran’la müzakereye ihtiyacı var

  • 23 Şubat 2015
  • 897 kez görüntülendi.
Velayeti: Amerika’nın İran’la müzakereye ihtiyacı var

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu’na bağlı  Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, İran’ın ta başından beri nükleer müzakerelere hazır olduğunu bildirdiğini  ve hiçbir  zaman da müzakereden  kaçınmadığını söyledi.

Dün Tahran’da basın mensuplarının sorularını cevaplayan Velayeti, Amerikan dışişleri bakanının  nükleer müzakereleri durdurmayla ilgili olarak tehdidi konusundaki bir soruya verdiği cevapta; ‘İran’ın nükleer müzakerelerde Amerika’nın vereceği kararı beklemediğini çünkü  Amerikalıların müzakereleri istediğini ve bu müzakerelere de ihtiyacının olduğunu” söyledi.

Velayeti,  müzakere etmenin İran’a imtiyaz verme gibi Amerikalıların yanlış tasavvurlarına da  temas ederek; İran’ın  nükleer haklarından hiçbir zaman geri adım atmayacağını ve de Amerika’nın  istekleri ve çıkarlarını İran’a dayatmaya yönelik hedeflerinin ise  asla gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Ali Ekber Velayeti, Amerikan dışişleri bakanının son açıklamalarından hedefinin İran’a BASKI uygulamak için psikolojik  ve propaganda savaşı yürüttüğünü ama bundan bir sonuç alamayacağını hatırlatarak, ”zira İran’ın, İslam inkılabının ta başından beri  bu gibi tehditlere alıştığını” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.